
![Rumligt koncept for [Mellemrummet]](http://xn--rumtilbrn-r8a.dk/sites/default/files/styles/fuldt__1140___760_/public/MellemRUMMET_koncept.jpg?itok=hz4dLXnH)

![[Mellemrummet] rumlig skitse](http://xn--rumtilbrn-r8a.dk/sites/default/files/styles/fuldt__1140___760_/public/rumlig_skitse.jpg?itok=kJTOuDRx)

[MELLEMRUMMET] på Sanderumskolen er elevernes rum, og derfor har de også været med til, gennem en workshop, at byde ind med idéer og funktioner til rummet. [MELLEMRUMMET] bruges som arbejdsrum til solo-/projekt-/gruppearbejde, til præsentationer og i pauserne mellem de planlagte undervisningstimer.
Skoleleder Marianne Ubbe udtaler om projektet:
“ Jeg er helt vild med navnet [MELLEMRUMMET]. Læring sker nemlig ikke kun, når vi sidder på stolen i timen og koncentrerer os om det, der foregår i klassen, men i høj grad også når vi vender emnerne med hinanden imellem timerne – eller når vi hver især reflekterer over de mange input, vi har fået i undervisningen.”
“Det er et godt bud på, hvordan fremtidens skole kunne se ud”
“Rummet er et super godt bidrag til det samlede ungemiljø. Her kan man arbejde på en anden måde end i klasselokalet. Der er plads til både gruppearbejde, fremlæggelse og private kroge, hvor eleverne kan trække sig tilbage og fordybe sig. Jeg tror, at rummene vil supplere hinanden godt!”
Også eleverne er glade for forslaget og havde b.la. følgende kommentarer:
“Jeg synes, rummet er blevet godt. Der er kommet mange flere funktioner ind, end vi selv havde forestillet os - og så er det ikke kedeligt mere.”
“Jeg synes, det er fedt og kan godt genkende vores idéer i det endelige forslag.”
Rummets ankerpunkt er et større rummøbel, der opdeler rummet i flere zoner, som giver mulighed for, at der kan foregå flere aktiviteter i rummet på én gang. Den gamle møblering gjorde det svært for mere end én gruppe at anvende rummet, men rummets nye kroge og nicher skaber klare opdelinger og personlige rum i rummet. Rumdesignet skaber et fleksibelt arbejdsrum, fordi der er mange forskellige arbejdsstillinger indbygget i designet. Eleven har mulighed for selv at flytte rundt og vælge den plads, der passer bedst til arbejdsopgaven.
UDFØRT 2016
Sanderumskolen, Odense. RUM til BØRN stod for idéudvikling og rumdesing. Skolen har selv udført projektet.