




I det nye Natur/Teknologi/Geografi lokale på Vestre Skole er faget kommet ud af skabene og fremmer et inspirerende fagligt miljø. Rummet er designet til at understøtte smidige skift i undervisningen, fra fælles til individuel eller gruppeorienteret arbejde. Konceptet ligger sig op ad Kata Fondens anbefalinger for indretning til Ny Naturfag. I stedet for 26 ens borde, er der indrettet efter de aktiviteter, som skal foregå i rummet. Samling og fælles undersøgelser foregår rundt om ”obduktionsbordet” eller foran tavlen under ”det grønne tag”. Gruppe og individuelt arbejde sker ved mikrostationerne, arbejdspladserne langs væggen eller ved de mobile borde midt i rummet. De lette borde med hjul kan nemt skubbes ud til siden, når aktiviteterne kræver ekstra god gulvplads. Udstillingsmontren anvendes som rumdeler, så der skabes en mere privat krog til fordybelse på kanten af fællesskabet.
Rumdesignet benytter rumlige markører til at tydeliggøre arbejdspladser og strukturer i rummet. De forskellige arbejdesstationer har fået navn efter kontinenterne, så lærere og elever enkelt kan navigere i rummet.
UDFØRT 2015
Helene Ravnsgaard Kludt varetog rollen som projektleder og bygherrerådgiver som ansat ved Byggeri og Anlæg, Odense Kommune.