







Netværkshuset er indrettet til at understøtte mødet mellem borger og medarbejder samt mødet borgerene imellem. Indretningskonceptet finder inspiration i fortællingen om at rejse. Netværkshuset skal bruges til afklaring og udvikling, det er målet at hjælpe brugerne videre i deres liv. Konceptet er med til at strukturere og tydeliggøre rumlige sammenhænge, så det er let for brugerne at finde vej rundt i huset.
Huset byder venligt velkommen. Når man træder ind ad døren mødes man af citatet "When everything seems to be going against you, remember that the airplane takes off against the wind, not with it" af Henry Ford og så er rejsen igennem huset i gang. Bygningen tilbyder brugere og medarbejdere en bred pallette af rum, at arbejde i og med. Hvert rum har fået sin egen identitet og hver etage et tema. Temaerne beskriver et rejseforløb. Rummene varierer i størrelse, stemning, farver og indretning. De danner rammen for møder mellem 4 til 12 personer. Rumdesignet indeholder en blanding af faste specialdesignede møbler, bløde rumskabende møbler og løse lette stole og borde. Variationen muliggør smidige sceneskift fra gruppe til gruppe. Nogle af rummene er indrettet, så de vækker undren. Hvorfor ser her sådan ud? Vender planterne eller billedet ikke på hovedet? Må man godt bruge gyngerne? Det fysiske rums indretning kan på den måde medvirke til at sætte gang i samtalen mellem brugerne.
For også at give plads til det uformelle møde er der på hver etage et stort samlende fællesrum (markeret med grønt på indretningsplanerne). Rummet er indrettet som en café. Her er kaffe på kanden og mulighed for både at føre samtaler i mindre grupper eller trække sig tilbage og fordybe sig. For eksempel er "Passagerområdet" på 1. sal indrettet med øreklapstole, som tydeligt markerer det personlige rum i rummet. Stolene er lette og kan nemt flyttes rundt, så man kan vælge fælleskabet til eller fra. Der er gulvtæppe på gulvet, som dæmper lyden og sætter tempoet ned. Caféområderne kan frit benyttes af brugerne før og efter det planlagte møde i netværksgruppen.
UDFØRT 2013
Helene Ravnsgaard Kludt varetog sammen med Nanna Esmann Behrens, som ansat ved Byggeri og Anlæg Odense Kommune, rollen som projektleder og bygherre fra skitsefase til udførsel.