Workspace

Velkommen - grafisk vejvisning til kontoret på 2. sal
Jagtstuen er indrettet med 2. hand møbler, der giver rummet karakter og stoflighed
En væg er beklædt med rå træbrædder for at skabe jagthytte stemning
Fotovæggen bringer naturen helt tæt på
Rummet er organiseret så fælles bibliotek og sparring foregår i den ene side af rummet og fordybet arbejde ved computeren i den anden
Trappeopgangens nye farvesætning spiller op til den eksisterende røde linoleum

Odense Slot er en stemningsfuld historisk bygning, der har udviklet sig over tid. Som udefrakommende er det svært at orientere sig og finde vej, idet slottet er kendetegnet ved kringlede gange og mange lukkede hvide døre. Derfor tager indretningen af kontoret til Byggeri og Anlæg fat allerede ved opgangen til kontoret, hvor grafisk behandling af væggene byder velkommen og viser op til kontoret på 2. Sal. Farverne er valgt som et nyt indspil til den smukke farvepalet fra restaureringen af slottet i 2009.

Idéen er, at rumdesignet skal understøtte samarbejde og trivsel. Derfor er det åbne kontor indrettet med bibliotek og plads til sparring og sociale aktiviteter i den ene side af rummet, mens det fordybede arbejde ved computeren foregår I den anden side af rummet. Organiseringen betyder, at der kan foregå flere forskellige ting i rummet uden at de forstyrrer hinanden. De fritlagte hanebånd benyttes til ophængning af grønne planter. Planterne virker luftrensende og er med til at skabe et godt indeklima samtidig med, at de tilfører rummet en afslappet og uhøjtidelig stemning.

I tilknytning til kontorerne er der indrettet to møde/grupperum – "Speaker Corner" og "Jagtstuen". "Speakers Corner" ligger som hængsel mellem de 2 kontorer. Rummet er indrettet med et stort samlede amorft mødebord, der består af flere individuelle borde. Bordene har hæve/sænk og kan derfor bruges både til at sidde og stå ved. Variationsmulighederne betyder, at med enkle greb kan rummet formes til at danne rammen om både store og mindre møder. Slottets mørkeste og laveste rum er indrettet til "Jagtstue". I stedet for at kæmpe imod rummets udfordringer vendes dets særegenhed til en kvalitet. I jagtstuen må lyset gerne være dunkelt og de bløde dybe møbler gør at kroppen synker ned og rumhøjden opleves som behagelig. Den rumlige variation giver medarbejderne mulighed for at flytte sig rundt og finde det arbejdsrum, der passer bedst til humør og opgave.

UDFØRT 2015
Helene Ravnsgaard Kludt varetog som ansat ved Byggeri & Anlæg, Odense Kommune rollen som projektleder fra idéfase til udførsel